Happy Days

Avresa Beaulieu/Depart Beaulieu

5 kommentarer

Svensk

 

Vi kastade loss vid 15-tiden den 30 april och styrde mot en ö utanför Korsika som heter Capraia. Förr i tiden fanns det bara ett fängelse, fångvaktare och några fiskare här. Nu är det lite mer drag på ön…  Vi  angjorde dagen därpå vid 12-tiden. Det första benet blev ganska tufft faktiskt 20/22 sekundmeter från sidan. Vi kom fram trötta och blöta 5/6 timmar tidigare än jag trodde. Dagen därpå gick vi vidare mot Elba.Där kom vi fram  i ösregn och vinden rakt i ansiktet Kryss hela vägen, här stannade vi två dagar….. Där fanns ju också ett fängelse:)

Vi ville gå vidare mot ön Giglio som Costa Concordia gick på grund. Man är ju i gott sällskap:) Tyvärr hade vi vinden rakt mot så vi hamnade på Marina del Punta i stället. Där trasslade jag in propellern i en tamp….shit happens.

Har nu kommit till Rom och tänker stanna här till onsdag den 10 april.

 

Fransk

 

Nous sommes partis vers 15H le 30 mars pour aller a Capraia qui ce trouve pas loin de la Corse. Avant il y avait q’une prison, des gardiens, et quelques pécheurs ici, Maintenant c’est plus des activités touristiques ici. Nous sommes arrivé le lendemain vers 12H. La première petite traversée a été un peut dure avec force 7/9. Nous sommes arrivées 5/6 heures plut tôt que prévue fatigué et mouillé.

Le lendemain nous sommes partis pour Pianosa, ou se trouve une prison également. Puis nous sommes partis pour Elbe et je crois que il y a une prison la aussi, alors que toute ma vie j’ai essayé de fuir les prisons 🙂 Nous étions tous mouillés en arrivant a Elbe aussi. Nous sommes resté sur l’ile deux jours.

Nous voulions partir pour Giglio ou se trouve Costa Concordia, malheureusement nous avons eu le vent contre et on s’est retrouver a Marina del Punta a la place. La j’ai pris un bout dans l’hélice  c’est des choses qui arrive….

Maintenant je suis a Rome et compte rester ici jusqu’a mercredi le 10 avril.

 

DSCN0029FSCN0041

Pierre et Akos dit a bientôt                                                      Fredrik af Ekenstam  et enfants dit aussi a bientôt

 

DSCN0031

 

Laurant, Antonio, moi et Sylvie sont prêt pour

partir

Klara att lämna Beaulieu

DSCN0034

 

Le départ dans la plui/ Vi lättade ankar i regnet i Beaulieu

DSCN0067

Jag och Antonio har ju gamla minnen från Marocko:)

Moi et Antonio avec nos mémoires de Maroc

 

 

DSCN0072

 

Costa Corncordia

 

DSCN0074

 

 

Han fixade loss repen från propellern.

Heuresement j’ai eu d’aide pour mon hélice….

5 tankar om “Avresa Beaulieu/Depart Beaulieu

 1. Så kul. Lars , att du börjar informera oss alla som vill följa dig!

 2. Vilken fin blogg farbror Lars! Ser fram emot att få hoppa på i Juli!

 3. Morbror Lars! Kul lasning…kan du inte uppdatera lite oftare? Hoppas att du haller stallningarna pa baten.

  • Joo, jag vet. Borde uppdatera lite oftare kanske…..
   Är på väg till Scilla nu som ligger mitt emot Sicilien.
   När mönstrar du/ni på förresten. Jag lämnar förmodligen Sicilien den 27 april och går då mot Grekland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s