Happy Days

Återkommen till Kos efter Turkiet/Revenue a Kos apres la Turqui

3 kommentarer

 

Svensk

Efter en del förbättringar och reparationer på båten i Marmaris är jag nu tillbaka i Grekland efter många turer med dom grekiska myndigheterna, jag vet faktiskt fortfarande inte om jag får vara här med båten. Hamnpolisen frågar efter en transitlogg som tydligen är helt omöjlig att skaffa (Myndigheten har lagts ner på flera ställen) Varje gång jag kommer till hamnpolisen så verkar dom inte vilja ha några problem, så dom ger mig bara tillbaka pappren som dom begär och säger att jag måste ha en transitlogg……Dom verkar sedan inte bry sig om mig, kanske det blir för besvärligt. Annars för jag väl bara ligga för ankar och det är ju inte fel det heller förstås.

På vägen hit sprack storseglet men det har ordnat sig nu, Jag lämnade in seglet och får tillbaka det i morgon…..

Fransk

Apres divers réparations sur le bateau a Marmaris, je suis revenue en Grèce  âpres avoir des problèmes avec l’administration Grecque. Je ne sais toujours pas si je peux être ici avec mon voilier. La portpolice demande un ”transitlog” qui est impossible d’obtenir (L’administration qui fait ça a fermé dans plusieurs endroits apparement)  A chaque fois que je atterrie sur un port, je donne mes papiers du bateau, ils me les redonne âpres avoir demandé le ”transitlog” qui je n’ai pas. Apparemment, ils ne veulent pas avoir des problèmes avec quelqu’un  comme moile problème continue….je me mets au mouillage……

Sur la route  hier ma grand voile c’est déchiré, tout ce finit bien et maintenant j’attends la réparation……

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

En vik på väg till Marmaris där jag stannade över natten. För att få internet var dom tvungna att sätta på elverket. Det gick perfekt….

Un  baye sur la route pour Marmaris ou j’ai mouillé pour la nuit. Pour avoir internet, il fallait démarrer le groupe électrogène…ça marchait parfaite…..

 

IMG_0560

 

Tillos….Här var första hamnen efter Turkiet. Åk härifrån på en gång!!  Du kan ju inte komma hit bara utan vidare från Turkiet, sa hamnpolisen (Han ville inte heller se på några papper). Jag förhandlade fram att jag kunde stanna till 06H morgonen efter……Det verkar ju vara som att gå över gränsen mellan USA och Ryssland på 80-talet. Jag gick till Kos och checkade in i Grekland prick 06H morgonen på morgonen.

 

Tillos été la première port après la Turquie. PART TOUT DE SUITE!!! disait le portpolice, vous ne pouvez pas rentrer en Grece comme ça (il ne voulait pas regarder mes papiers) J’ai négocié  que je pouvait partir le lendemain vers 06H. Il parait que c’est pareille de marcher entre USA et Soviet les années 80. Je suis parti 06H le lendemain pour faire mes papier a Kos.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_0564

Nisyros……..

3 tankar om “Återkommen till Kos efter Turkiet/Revenue a Kos apres la Turqui

  1. Det är tydligen inte helt okomplicerat att segla men det är vansinnigt roligt att höra om dina eskapader! Snart är det födelsedag undrar hur du ska fira? Jättekramen från Annelie

  2. Jag håller med! Det är verkligen kul att läsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s